Filip Popov, Филип Попов
 
ФИЛИП ПОПОВ
FILIP POPOV
 
БИБЛИОГРАФИЯ

Филип Попов,  Filip Popov

Филип Попов

1930 – 2003
    


 
Проломът Мъдростта на пътеката - Филип Попов - Боцмана

ПРОЛОМЪТ

Литературен сценарии
по мотиви от новелата „Найден Големия“
на писателя Алексей Сегренски.

МЪДРОСТТА НА ПЪТЕКАТА

По спомени на новобранци от казармата

* Томислав Йованович за писателя-сценарист Филип Попов - "Боцмана" на "Кораба за далечно плаване" на поета Иван Пейчев.
* Биография и Мисли на писателя - сценарист Филип Попов
* "Мъдростта на пътеката" - литературен сценарий по спомени на новобранци от казармата.
ПЪТ СРЕД ХОРАТА Глупачето

 

ПЪТ СРЕД ХОРАТА

...Най-новата книга на представения от нас автор Филип Попов, излезе съвсем наскоро. Може би за млади и стари ще бъде много интересно да се запознаят, а за другите да си припомнят и да се върнат назад в онези отдавна отминали времена, когато се строяха естакадите, язовирите, пътищата и когато имаше безбройни и понякога безумни събрания, събития от онези безметежни дни.

...Благодарим на съставителя и издателя на книгата- литературен филмов сценарии на Филип Попов, "Път сред хората" за разрешението да го публикуваме изцяло в нашия сайт!!

Свалете си Вашето копие

 

ГЛУПАЧЕТО (Петърчо) е трето коригирано издание на "Глупачето" от същия автор

В литературния филмов сценарий Глупачето
(Петърчо) авторът, с необичайно умение и
лежерно чувство за хумор, пресъздава забавни
епизоди от живота на младо софийско
семейство и техния малък син, живели
през 60-те – 80-те години на 20-ти век.

 

ПОРУЧИКЪТ СЕ ВРЪЩА ПОДПОЛКОВНИК (ТУКА Е ТАКА) В литературния филмов сценарий „Победител”, авторът пресъздава определени периоди от личния и професионален живот на боксьор в полутежка категория, - изпълнен с красиви преживявания и препятствия, сътворени му от „добри”, завистливи, отмъстителни „добронамерени” приятели. Действието се развива в Америка.

ПОРУЧИКЪТ СЕ ВРЪЩА ПОДПОЛКОВНИК

(ТУКА Е ТАКА)

...В литературния филмов сценарий "Поручикът се връща подполковник (Тука е така)" авторът пресъздава епизоди от живота на Жоро, Гошо, Пешо през 60-те - 70-те години на миналия век, когато Столицата се възстановява със "специалисти" от цялата страна.

 

П О Б Е Д И Т Е Л

 

...В литературния филмов сценарий „Победител”, авторът пресъздава определени периоди от личния и професионален живот на боксьор в полутежка категория, - изпълнен с красиви преживявания и препятствия, сътворени му от „добри”, завистливи, отмъстителни „добронамерени” приятели. Действието се развива в Америка.

В литературния филмов сценарий „Глупачето”, авторът, с необикновено умение и чувство за хумор, пресъздава забавни епизоди от живота на младо софийско семейство и техния малък син, живяли през 60-те – 80-те години на миналия век. Филмовият литературен сценарий „Една нощ без сбогом”, ни връща в събитията от въстанието през 1923 г. На фона на епичните стълкновения и ужаси на погромите е потърсен трагичният сблъсък с истината, че в такова време пасивността е невярна позиция

 

Г Л У П А Ч Е Т О

 

...В литературния филмов сценарий „Глупачето”, авторът, с необикновено умение и чувство за хумор, пресъздава забавни епизоди от живота на младо софийско семейство и техния малък син, живяли през 60-те – 80-те години на миналия век.

 

ЕДНА НОЩ БЕЗ СБОГОМ

(Септември 1923 г.)

...Филмовият литературен сценарий „Една нощ без сбогом”, ни връща в събитията от въстанието през 1923 г. На фона на епичните стълкновения и ужаси на погромите е потърсен трагичният сблъсък с истината, че в такова време пасивността е невярна позиция
В литературния филмов сценарий "Краят на приказката", авторът пише с обич и преклонение за  морето, моряците и живота, - такъв какъвто е! Сборникът, - „Кредо” съдържа литературни творби на писателя Филип Попов, представляващи различни литературни жанрове: разкази и мини-филмови сценарии, - отразяващи живота на българина в средата на миналия век (Преди и след Втората световна война.), гротеска - „Троянският кон” и  есето - „Кредо” , - отразяващо как авторът възприема ставащото в България през 90-те години на миналия век.

 

КРАЯТ НА ПРИКАЗКАТА

...В литературния филмов сценарий "Краят на приказката", авторът пише с обич и преклонение за морето, моряците и живота - такъв какъвто е!

 

К Р Е Д О

Сборникът, - „Кредо” съдържа литературни творби на писателя Филип Попов, представляващи различни литературни жанрове: разкази и мини-филмови сценарии, - отразяващи живота на българина в средата на миналия век (Преди и след Втората световна война.), гротеска - „Троянският кон” и  есето - „Кредо” , - отразяващо как авторът възприема ставащото в България през 90-те години на миналия век.


Филип Попов Биография
Библиография
Е-Книги 
Поезия
Мисли на писателя
За творчеството на Филип Попов по ТВ "СКАТ"
Снимки, семеен архив
Войн. паметник в село Огняново
Томислав Йованович за Филип Попов
NEST Agency